Debug problem with Atollic IDE using ST-linkV2

Discuss how to use the features of Atollic TrueSTUDIO, including the editor, assembler, C/C++ compiler, linker, debugger, static code analysis and team collaboration tools.

Moderators: Markus Girdland, Mattias Norlander

Yogeshsky
Posts: 2
Joined: Mon Sep 23, 2019 10:05 am

Debug problem with Atollic IDE using ST-linkV2

Postby Yogeshsky » Thu Sep 26, 2019 12:54 pm

Hi,

I am using Atollic True studio V9.3 and st-link V2 debugger to program MCU(STM32f103C8-Blue Pill). Problem is I am not able to do On board debugging, I am getting error posted below. But same debugger and MCU it is possible to debug online in IAR IDE . I don't know why it is not possible with True studio, I am clueless, I tried to reinstallation of s/w but still same issue. please any is there to help me in this issue.
STMicroelectronics ST-LINK GDB server. Version 5.1.0
Copyright (c) 2018, STMicroelectronics. All rights reserved.

Starting server with the following options:
Persistent Mode : Disabled
LogFile Name : C:/Users/Z003ZC7D/Desktop/stm_programs/Example_programs/led_blink/\Debug\st-link_gdbserver_log.txt
Logging Level : 31
Listen Port Number : 61234
Status Refresh Delay : 15s
Verbose Mode : Enabled
SWD Debug : Enabled

Hardware watchpoint supported by the target
SWD frequency = 4000 kHz
ST-LINK Firmware version : V2J31S7
Device ID: 0x410
PC: 0x80010c4
ST-LINK device status: HALT_MODE
ST-LINK detects target voltage = 3.26 V
Vendor = 0x3B

Error in initializing ST-LINK device.
Reason: ST-LINK: Could not verify ST device! Abort connection.

frank_ee
Posts: 111
Joined: Wed Apr 05, 2017 5:08 pm
Location: USA

Re: Debug problem with Atollic IDE using ST-linkV2

Postby frank_ee » Mon Sep 30, 2019 3:10 pm

Hello,

Make sure you have the correct ST link driver installed.

Yogeshsky
Posts: 2
Joined: Mon Sep 23, 2019 10:05 am

Re: Debug problem with Atollic IDE using ST-linkV2

Postby Yogeshsky » Tue Oct 01, 2019 4:59 am

Hi,

I have installed latest st-link driver prescribed by ST. I also shared link from where I got the driver software
"https://www.st.com/en/development-tools/stsw-link009.html". I think there is no problem with driver because I am able to see st-link usb in my device manager and I am able to flash the MCU with outfile generated by atollic in .hex format using st-link utility with same st-link device.


Thanks,

Nanie03
Posts: 1
Joined: Mon Oct 07, 2019 8:07 pm

Re: Debug problem with Atollic IDE using ST-linkV2

Postby Nanie03 » Tue Oct 08, 2019 6:32 am

Yogeshsky wrote:Hi,

I have installed latest st-link driver prescribed by ST. I also shared link from where I got the driver software
"https://www.st.com/en/development-tools/stsw-link009.html". Paris shuttleI think there is no problem with driver because I am able to see st-link usb in my device manager and I am able to flash the MCU with outfile generated by atollic in .hex format using st-link utility with same st-link device.


Thanks,

Hi, Thank you for sharing link


Return to “Atollic TrueSTUDIO tool discussions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests