Debug Problem: Connect under reset

Discussions concerning TrueSTUDIO for STM32 9.0.0 and later versions.

Moderators: Markus Girdland, Mattias Norlander

smrtkai
Posts: 1
Joined: Wed Dec 05, 2018 1:26 pm

Debug Problem: Connect under reset

Postby smrtkai » Wed Dec 05, 2018 1:48 pm

Hi all,

I do have a debug problem, when using Atollic TrueSTUDIO for STM32. I want to change my development environment from Keil uVision to Atollic TrueSTUDIO.

My Hardware:
I have a STM32F429I-DISCO board with its onboard ST-LINK and I have a custom-made PCB with the same microcontroller and an external ST-LINK. I am working on a Windows computer.

Keil uVision:
For my custom board I need to set the debug option "Connect: under Reset" in Keil uVision. With that option debugging works fine in Keil uVision.

Atollic TrueSTUDIO:
In Atollic TrueSTUDIO I cannot find the option "Connect: under Reset". I assume I have to set something in the "Target Software Startup Scripts". But I do not where to find the reference guide for the commands. Are these commands STM32 specific commands or are they Atollic TrueSTUDIO commands?
Atollic TrueSTUDIO works fine with the discovery board, but unfortunately I cannot work with my custom-made PCB.

Error Message from Atollic with my custom-made PCB and an external ST-LINK:
STMicroelectronics ST-LINK GDB server. Version 5.0.2
Copyright (c) 2018, STMicroelectronics. All rights reserved.

Starting server with the following options:
Persistent Mode : Disabled
Logging Level : 1
Listen Port Number : 61234
Status Refresh Delay : 15s
Verbose Mode : Disabled
SWD Debug : Enabled

ST-LINK Failed to get target status

Error in initializing ST-LINK device.
Reason: Unknown. Please check power and cabling to target.



By the way, does anyone has an idea why I have to set "Connect: under reset" with my custom-board?

Thanks for any help in advance :-)

Return to “TrueSTUDIO for STM32 discussions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest