Search found 466 matches

by Mattias Norlander
Fri Oct 05, 2018 3:37 pm
Forum: TrueSTUDIO for STM32 discussions
Topic: Is there a plan of macOS version?
Replies: 2
Views: 749

Re: Is there a plan of macOS version?

The same question has been asked in many other threads, hence no comments. The answer is that we are looking into it, but not short-term.
by Mattias Norlander
Fri Oct 05, 2018 3:34 pm
Forum: TrueSTUDIO for STM32 discussions
Topic: Unable to debug Nucleo demo app, timeout in GDB
Replies: 3
Views: 397

Re: Unable to debug Nucleo demo app, timeout in GDB

If you use IAR tools to load the binary then comment out the "load" command in the startup script so that ST-Link GDB-server does not also try to load your image.
Can you create a default TrueSTUDIO wizard project and have that work(debug properly)?
by Mattias Norlander
Fri Sep 07, 2018 2:22 pm
Forum: Atollic TrueSTUDIO tool discussions
Topic: Open declaration not going to function body
Replies: 2
Views: 315

Re: Open declaration not going to function body

It maybe a fallback if TS cannot find the declaration such as when linking a library. I am not sure. What if you use the Keyboard shortcut CTRL + SHIFT + T, then type the function name. Is it listed? Can you jump to it now? If not the index of the project is broken, or maybe the body does not exist ...
by Mattias Norlander
Fri Sep 07, 2018 2:19 pm
Forum: Atollic TrueSTUDIO tool discussions
Topic: Compile a single file from project
Replies: 4
Views: 705

Re: Compile a single file from project

Yes there is a setting called "build automatically" that we enable. When this setting is enabled the "build selected file" option is removed from the right-click context menu in the project explorer. Annoying... If you want this feature you need to disable "build automatical...
by Mattias Norlander
Fri Sep 07, 2018 2:11 pm
Forum: Atollic TrueSTUDIO tool discussions
Topic: Stm32L053R8 and printf
Replies: 10
Views: 1839

Re: Stm32L053R8 and printf

Maybe I did not follow the Wondershare tutorial 100% but it works on the Nucleo-L053R8 for me. I hit the breakpoint on line 278 in tiny_printf.c, this is in the iprintf() function where a call is made to _write() function in syscalls. So the only modifications I do to the CubeMx generated project is...
by Mattias Norlander
Tue Sep 04, 2018 8:07 am
Forum: Atollic TrueSTUDIO tool discussions
Topic: CMSIS Packs, Update Arrow greyed out
Replies: 6
Views: 854

Re: CMSIS Packs, Update Arrow greyed out

I just found out that CubeMX supports CMSIS Packs as well. So, I can carry on that way...


That is going to be the way forward in the future. Not sure if CubeMx released right now is able to show and import all packs.
by Mattias Norlander
Tue Sep 04, 2018 8:05 am
Forum: Atollic TrueSTUDIO tool discussions
Topic: Error Renaming Project. Reason: null argument:
Replies: 6
Views: 536

Re: Error Renaming Project. Reason: null argument:

Maybe an issue in the example project pack from the MCU vendor? Which vendor? Which package?
Try it on another computer if you have one...
by Mattias Norlander
Tue Sep 04, 2018 8:04 am
Forum: Atollic TrueSTUDIO tool discussions
Topic: Stm32L053R8 and printf
Replies: 10
Views: 1839

Re: Stm32L053R8 and printf

Did you try to add tiny_printf.c?
by Mattias Norlander
Mon Sep 03, 2018 9:47 am
Forum: TrueSTUDIO for STM32 discussions
Topic: Specific section in correct memory position binary file
Replies: 1
Views: 237

Re: Specific section in correct memory position binary file

Hi, You get an offset because the binary file does not have any address information. You get the 3000 offset because the whole binary is offset 0x8003000 from your FLASH region. If you are just counting the number of bytes from the beginning of your binary file until .app_ver.SW_VAPP then it is corr...
by Mattias Norlander
Mon Sep 03, 2018 9:32 am
Forum: TrueSTUDIO for STM32 discussions
Topic: Debugging problem on STM32L011 with default projects
Replies: 2
Views: 457

Re: Debugging problem on STM32L011 with default projects

I have create both a CubeMX project and TrueStudio wizard embedded C project and am unable to debug with the STM32L011. I have tried with both a JLink and ST-Link. I just did another project with the STM32L052 in the same workspace and I can debug that with both devices no problem. For the STM32L01...

Go to advanced search